Barnens Konstverkstad

Barnens konstverkstad

Barnens Konstverkstad håller till överallt i Konsthallen, i Skulpturparken och trädgården men framförallt i bottenvåningen på det lilla huset rakt fram när man kliver in på området ”gamla snickarboden”.

 

Barnens konstverkstad undersöker konsten under devisen SE & UNDERSÖKA - UPPLEVA & KÄNNA- UTRYCKA & SKAPA. Här får alla under 18 år pröva på att vara konstnärer. Konstverkstan är öppen i anslutning till vernissagerna och har i övrigt schemalagda workshops.

 

Under skolåret är det öppet vissa helger och i veckorna bjuds skolklasser in att arbeta i konstverkstaden. Ansvarig för konstverkstan är konst och teaterpedagog Nanna Nore.

 


Läs vad som händer löpande i konstverkstan  på vår blogg här

och följ oss på 

 

 

Boken Konst För Alla 

berättar om Körsbärsgården

sedan starten och inte minst peda-

gogiken i barnens Konstverkstad.

 

Just nu

är vi ute i de Gotlänska skolorna med Skapande Skola-programmet "Allt kan hända".  Sommarkurserna för 2020 publiceras till påsk. Sommarverkstäderna kommer att som förut ligga på 2-4 dagar ca 10 stycken för olika åldrar från runt midsommar till skolstart. Har du önskemål eller förslag till Konstverkstan? Har barnen som gått under sommaren 2019 något de vill framföra? Tveka inte att höra av dig/er till nanna@korsbarsgarden.se