Bistro Kafé Butik

Bistro/Kafé

rekommenderas av White Guide

 

Redan 1947 fanns här ett kafé, det är ett fantastiskt kulturarv vi har att förvalta, och det gör vi bland annat genom att endast servera hembakade tårtor och kakor, krav- och rättvisemärkt kaffe och genom att i den mån det går använda gotländska leverantörer av råvaror, grönsaker, frukt och bär. Mycket kommer förstås också från våra egna odlingar.

 

Menyn

Vår kock Gian Mauro kommer från Sardinien och under högsäsong dukar han upp en härlig buffé med smak av medelhavet, till denna väljer du dagens kött, fågel eller fisk, allt lagat med finfina råvaror från grunden!

Han har även med sig supergod olivolja, pecorino, salsiccia, sardiskt tunnbröd, oliver, inlagd kronärtskocka och annat smått och gott till vår delikatesstallrik!

 

Under lågsäsong och söndagar under högsäsong erbjuder vi en enklare kafémeny till lunch (vår kock måste få vila benen och träffa sina barn åtminstone en dag i veckan!) som tex soppa, paj eller pizza slice.

 

Det finns alltid nybakta kakor gjorda av närodlad frukt och bär samt våra uppskattade mackor på nybakt surdegsbröd!

 

Så länge vi mäktar med serverar vi även vår egengjorda glass, och när det blir för mycket så fyller Guteglass upp vår frys med sin fantastiska "äkta kulglass" utan konstiga tillsatser!

 

Butik

I vår butik hittar du perfekta "gå-bort-presenter" och fina saker till sommarhuset eller trädgården. Vi säljer allt från bra trädgårdsverktyg till linnehanddukar, ekologiska hudvårdsprodukter, handgjorda smycken, böcker, inredningsdetaljer och inte minst vår egen Olivolja och andra produkter från vår gård på Sardinien!